Szerkesztő lennél?
Karaktertuningolás mesterfokon
Login
Login:
Jelszó:
-
Gyors Menü
Javítások
Legújabb Videók
Locky feltöltötte a/az Lineage II Goddess of Destruction: Tauti Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az Lindvior: Dragonclaw Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az Lindvior Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az The Blood Alliance Conflict - a Lineage II Vision Trailer videót.
Statisztika

Jelenleg Online: 1

Nem regisztrált látogatók: 1
Regisztrált látogatók: 0

Ma itt voltak:

Bemutatkozás

2010 05 18-án készült az oldal, ami mostanra közel 2 éves, lassan már 3.

Az oldalt egy cms rendszer szolgáltatja, amely uCoz néven ismeretes.  Ebben a rendszerben megvan minden, ami egy "weboldalhoz" kell, így ennél nem volt jobb választásunk.

Akkoriban azért jutottam arra  döntésre, hogy létrehozom ezt az oldalt, mert tetszett az elhatározás, hogy másoknak is segíthetek. Plusz, mivel egész életemet az informatikának szentelem, évről évre egyre jobban, így pont kapóra jött a "Lineage" hiszen nem tudtam mi másról webet készíteni.

Az első Design még maga uCoz-os sablon, majd közel egy évre rá, készült egy "sötét" hátterű megjelenés. Ez jó is volt, és a célnak is megfelelt, de több apró problémába ütközött.

A kódfelépítése kezdetleges volt, vagyis "csupa" táblázat, így nem volt egy könnyen lehívható oldal. A visszajelzésekből az is lejött, hogy nemcsak hogy nemvolt az, de a sötét hátteren lévő világos szöveg, eléggé belemélyült egyesek retinájába.

Mivel én csak készítettem az infókat, így nem jutott eszembe, hogy visszaolvassam azt az adott oldalon. Ugyan átolvastam, de még akkor amikor megírtam, az pedig nem "in-web" készült. Hanem egy sima jegyzettömbbel körülbelül vagy más szöveg/html szerkesztővel.

Mára elértük ezt a "sablont" amely max kap egy két témaváltót (biztosan csak idő kérdése), és aki tényleg a retinaégetős megoldáshoz ragaszkodik, annak lesz lehetősége sötét-fehér, vagy éppen fehér-fekete alapon is témát használni.

Az oldallal annyit foglalkozok amennyit időm enged. Ez magában már alapon nem sok. Ehhez még tegyük azt is hozzá, hogy egy nagyon fárasztó nap, főleg nyáron 40 fokban eléggé kedvtelen az ember tartalmat bővíteni.

Másik amire még itt ki akartam térni, egy kis lényeg a múltból pár sorban:
"Mysticworld-ön kezdtem, nem eleje óta, Gracia Part I lehetett talán az első amin játszottam, 1 hét múlva bannoltak is, mert rossz klánba léptem, MrPoke-t meg ugyan semmi nemérdekelte. Ekkor volt a 3 klán bannolása: Rebel, stb., azt hiszem amiben voltam, ott volt egy ArwenUndomiel nevezetű vezéregyéniség egy Hurricane nevű szintén vezéregyéniséggel. + még egy Orion meg egy másik player, aki [EM]Goby (lehet rosszul írom, rég volt) néven is szerepelt az Admin Team-ben."

A legnagyobb élvezet a Lineage2-ben a Revans+Becsület+PainTrain idején volt számomra, mikor Impit telenyomtuk karakterekkel. Locky néven futottam, bár kevertek valami "számomra ismeretlen" loki-val, akinek még csak a nevét is máshogy írják.

És az utolsó dolog, amit még itt érinteni akartam. Anno, mikor a Mysticworld hirdetett Developer/GM felvételt, engem is, és egy jó klántársamat is elutasítottak. Nos, annyit hozzátennék hogy "GM vagy Developer" számomra lényegtelen, hiszen ha kellett volna GM-ként is végeztem volna Dev munkát. A klántársamról meg annyit, hogy szervereket biztosított... Vagyis ő is konyitott valamennyit hozzá. Nem akarom megnevezni a Hostingot, amennyiben még mindig futnak, mert nem reklám a célom.

Eközben mondom oké, legyen, játszok tovább playerként. Abban az időszakban nem volt sapis Npc, és mindenki sírt érte. Írtam egy levelet MrsPoke-nak, hogy "megcsinálom 10-15 perc alatt" az npc-t csak mondjon egy árat adenában/egyeben illetve az elvárásokat. Erre kaptam egy olyan üzenetet hogy:

"Köszi, de már Maranwe dolgozik rajta..." - Erre én mondom oké. Az npc közel 2-3 hét múlva került be... Még Wipe után írtam hogy Shift+klikk nem müködik, kéne egy pipa a configba. Erre ott kaptam egy olyan üzenetet hogy: "majd a legközelebbi update". Micsoda?

Egy update kell egy apró hiba 1 mp-es kijavításához?

Mára mint tudjuk a Mysticworld megszűnt. Teljesen támogattam ezt, hiszen hétről hétre bizakodtam abban, hogy ha a mysticworld megszűnne, lenne egy új magyar nagy szerver. A mysticworld hála isten megszűnt. De szerver nem lett.

Tudom most lehet negatív vagyok, hogy itt "Mysticworld" megszűnését ünneplem pezsgővel. De mit tudunk tenni? Ha az új Jeromos szavaival élve: "generácíó, aki fenntartja" a mysticworld nevét, folytonos elutasítást kap, akkor miért ne gondoljuk úgy, hogy ez így nincs rendben?

Tehettek volna ellene, de nem tettek. Ennyiről van szó. Engem nem izgatott az hogy "dev" vagyok vagy sem, hisz 1-2 héten belül, ez az "öröm" átváltozik elkötelezettséggé, és nem szól másról, csak arról, hogy ha tetszik ha nem, dolgoznod kell. Sokan "örülnek" ha devek lesznek, pedig ez minden csak öröm nem.

Kivéve akkor, ha tisztában vagy azzal, hogy a szabadidődet ide tolod bele, és "teszel valami jót" amit részben értékelnek a játékosok.  Akkor megéri. Illetve ha érdekel ez a "szerverfenntartósdi".

Ami meg ezzel kapcsolatos: Sokan kérdezik van-e szervere a portálnak, erre mást nem tudok válaszolni csak annyit hogy: "nincs". És hogy miért? Mert sajnos nekem arra 1 vasam nincs, hogy vasat üzemeljek. Időm tán lenne, tapasztalatom is valamennyi (java nemigazán) de ha még esetleg lenne is, engem itthon (nem anyám se apám /nyugodjék békében/) meglincselne emiatt. Legalábbis akkor, ha azt látná, hogy "jééé 2-3-4 esetleg 10 playerért dolgozom ki az életem + még fizetek is érte."

Azért is volt szimpatikus a Mysticben ez a munka, csak szabadidőbe került volna. De voltam már 2 szervernél is valamilyen szerepben.
    Copyright 2009-2015 By Locky Fel