Szerkesztő lennél?
Karaktertuningolás mesterfokon
Login
Login:
Jelszó:
-
Gyors Menü
Javítások
Legújabb Videók
Locky feltöltötte a/az Lineage II Goddess of Destruction: Tauti Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az Lindvior: Dragonclaw Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az Lindvior Trailer videót.
Locky feltöltötte a/az The Blood Alliance Conflict - a Lineage II Vision Trailer videót.
Statisztika

Jelenleg Online: 1

Nem regisztrált látogatók: 1
Regisztrált látogatók: 0

Ma itt voltak:

Nosztalgia és a magyar szerverek sorsa...

Az előző cikkem után, gondoltam írok egy másikat, mert van valami "állandó", ami szinte már "vírussá" terjedt.

2 régi szervert tudok mondani, amin játszottam és legalább elérte a 100 player számot, illetve bukott el a saját hibájából. Hát nem is tudom hol kezdjem... Lőjem le a poént és áruljam el?

A probléma ott kezdődik a mai szerverekkel hogy "túl sablonosak".  A vírus, amiről az előbb beszéltem, pont erről szól. A magyar szerverindító "adminok", azt hiszik, hogy nincs igény egy magyar szerverre. Közben pedig van.

Ha szám szerint nézzük kb. 1000 de talán 2000 olyan magyar ember van, aki tényleg szeretne egy normális szerveren játszani. A cikk megírása, onnan adódik, hogy van kb 8-9 szerver, ami Magyar. Ebből 5-6 alapjaiban ugyanaz, egyet leszámítva, ami pedig a rate. Valahol 70, van ahol 75, és olyan is akad ahol 100. Tulajdonképpen mondhatjuk úgy is, ez a pár szerver olyan mintha az éttermek egymás mellé nyílnának. Mennek ide is... mennek oda is... és ez mindegyik szerver kárára megy.

A 2 szerver, amit az előbb említettem, az egyik híresebb MysticWorld. A másik pedig a Warfare Alliance. Ez a 2 szerver pont ott hasonlít egymásra, hogy mind2 jó úton indult el, és rossz útra tért rá, pedig egyiket se kényszerítette semmi arra, hogy letérjenek a helyes útról.

Nézzünk pár bakit, ami tipikusan egy rövid életű szerver oka lehet:
Vegyünk például engem. Megtetszik egy szerver leírása, felmegyek, megnézem. Nincs buffer, van GGK, mid rate, de mégis low felé húz. Tökéletes, meg kell szenvedni. Oké. Eltelik 2 hónap. Van kb 80 player. Egyszer csak úgy dönt az admin berak ilyen tatoot, berak olyan npc-t, mindent  ami azelőtt nem volt, de gyökeresen megváltoztatja a dolgokat. Esetleg a sok troll sírása miatt egy buffer npc-t (van belőle 1000x ahol van, de szinte 1 sincs, ahol nincs. És ott ahol nincs, elvárják hogy legyen. Persze nem mindenki.). Ugye ez nekem, és a rajtam kívül lévő 79 player számára olyan érv, ami miatt nem jöttünk volna ide. Szóval jön az, hogy mi 80-an lelépünk, azért hogy jöjjön fel 40 ember. Vagy esetleg másik 80.

Nem attól kell cselekedni, mert sírnak páran. A politikában is sírnak, mert van akinek ez, van akinek az jön be. De mindig azt az utat kell követni, ahol elindulsz. Nem elindulni újra, mert akkor jó hogy nem lesz senki.

Mellesleg nézzük meg azt is, hogy egy BufferNPC-vel ellátott szerveren, mikor jelenik meg egy olyan ember, aki egy BD-ből szeretne main karaktert csinálni? Az órás buffoknak sincs értelme. 30 perc buff 5-8 perc song/dance már igényli az aktív jelenlétet, így 2 lehetőség van:
- Valaki elkezd egy bufferal játszani aktívan.
- Valaki viszont duálba tolja, de rájön előbb utóbb, így nem kifizetendő.

Mysticen se volt buffer, mégis volt olyan hogy 800 player. Nem volt órás buff.

Tulajdonképpen a cikk arra íródott, hogy a Lineage 2 életében ahogy jöttek az új szarabbnál szarabb kiadások, úgy kezdjük azt mi is követni, miközben leszóljuk az NcSoft-ot a rengeteg felesleges dolog miatt.

Régen a low szerverek is milyen sikeresek voltak, sőt azok voltak a legsikeresebbek, még ha nekem nem is tetszettek. Manapság viszont nincs 1-se, ami magyar lenne.


    Copyright 2009-2015 By Locky Fel